Padbol Sweden – Svensk Padbol sedan 2013

*Padbol Sweden är licensierad återförsäljare och uthyrare av Padbolbanor i Sverige.
*Padbol Sweden verkar för att marknadsföra samt göra sporten Padbol tillgänglig för en bred publik i Sverige.

HISTORIA
Padbol utvecklades och introducerades som sport 2008 i La Plata Argentina, och växte snabbt till en omåttligt populär sport i stora delar av Sydamerika och Europa. Det första världsmästerskapet spelades år 2014 med representanter från Argentina, Spanien, Italien, Brasilien och Uruguay.
2013 introducerade MMJ Fusion och Padbol Sweden för första gången sporten Padbol i Sverige genom att initialt starta landets första Padbolcenter i Örebro. Under perioden 2013-2015 växte intresset för Padbol kraftigt. Bland annat grundades landets första Padbolförbund (Örebro Padbol Association), vilka genom Sverige deltog med i såväl VM 2014 som Intercontinental Cup of Clubs (Klubblags-VM) 2015. 2015 utvecklades dessutom Padbolcentret i Örebro från en rekreationsanläggning till landets första kommersiella Padbolanläggning genom inflyttning till racketsportarenan Backahallen.

VAD ÄR PADBOL?
Padbol är en unik och rogivande idrott framkommen ur en fusion av de populära folkidrotterna fotboll och padeltennis . Med enkla regler och utan krav på tidigare förkunskaper inom varken fotboll eller padeltennis vänder sig Padbol till en bred publik och erbjuder allt ifrån underhållande spel på motionsnivå till tävlingsidrott på olika nivåer. Padbol är med andra ord en idrott för alla, oavsett ålder, kön eller tidigare idrottslig bakgrund.
Padbol spelas på liten yta av 60m² (6*10m) med ett avskiljande nät i mitten, omringat av 2,5m höga glasväggar. Padbol spelas mellan två lag, vardera bestående av två spelare. I spelet används både golv och väggar där man med hjälp av fötter, huvud, bröst och ben spelar mot sina motståndare på andra sidan nätet.

För frågor kring Padbol samt hur Ni kan ta del av sportens framfart, välkommen att Kontakta Oss!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *